Articole

Aici găsiți noutăți, informații utile despre activitatea Centrelor Comunitare de Sănătate Mintală, precum și sfaturi din partea specialiștilor.

Toate informațiile despre rețeaua CCSM pot fi accesate de acum încolo pe site-ul sanatate-mintala.md, care a fost lansat astăzi, 22 noiembrie, în mod oficial.
Potrivit studiilor, pompierii au una dintre cele mai stresante profesii din cele existente. Trecând prin misiuni de diferite tipuri, aceștia se confruntă cu riscuri crescute de tulburare de stres post- traumatic (PTSD), depresie, anxietate, stres și alte tulburări, care pot fi cronice sau acute.
Datele oficiale arată că, anual, aproximativ 5.000 de persoane sunt diagnosticate cu probleme severe de sănătate mintală, statisticile demonstrând o creștere constantă a adresărilor la cele 40 de Centre Comunitare de Sănătate Mintală din țară.
Pe 10 septembrie este marcată Ziua mondială de prevenire a suicidului. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, anual, circa 703 000 de persoane își pierd viața prin suicid.
Timp de un an, 217.477 de persoane au beneficiat de serviciile celor 40 de Centre Comunitare de Sănătate Mintală (CCSM) din Republica Moldova.
CategoriiNoutăți

Înscrie-te la o consultație

Alege unul din serviciile disponibile la Centrul TARA (cele trei de mai jos).