Concursul de granturi „Comunitatea mea promovează sănătatea mintală”
Concursul de granturi „Comunitatea mea promovează sănătatea mintală”

(video) Ce este depresia, care sunt tipurile și simptomele acesteia? Mituri și realități despre tulburarea care a atins peste 280 de milioane de oameni din întreaga lume

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, circa 280 de milioane de oameni din întreaga lume au fost diagnosticate cu depresie și circa 700 000 de persoane mor anual prin suicid. Suicidul, fiind de cele mai multe ori cauzat de tulburarea depresivă, este a patra cea mai comună cauză de deces în rândurile tinerilor de 15-25 de ani. 

Studiile au demonstrat că depresia este moștenită ereditar în proporție de 40-65 %, însă există mulți alți factori care facilitează apariția tulburării. Totodată, s-a constatat că 70 % dintre persoanele diagnosticate cu tulburarea depresivă, care au întreprins măsurile necesare, adică terapia cognitiv-comportamentală și/sau medicația necesară, au încetat să mai prezinte simptomele aferente depresiei.

În această ediție vei afla următoarele lucruri despre depresie:
# Ce este depresia și de ce i se zice „boala secolului XXI”;
# Cum apare depresia;
# Ce tipuri de depresie există și ce caracteristici și simptome are fiecare;
# Cele mai răspândite mituri și realități despre tulburarea depresivă;
# Cum putem ajuta persoanele apropiate care au depresie;
# Ce să faci dacă bănuiești că ai depresie.

Biniște apare în colaborare cu proiectul moldo-elvețian MENSANA – „Suport pentru reforma serviciilor de sănătate mintală în Moldova”. 

Share:
CategoriiNoutăți

Înscrie-te la o consultație

Alege unul din serviciile disponibile la Centrul TARA (cele trei de mai jos).