Concursul de granturi „Comunitatea mea promovează sănătatea mintală”
Concursul de granturi „Comunitatea mea promovează sănătatea mintală”

Servicii​

Specialiștii Centrelor Comunitare de Sănătate Mintală sunt gata să vă întindă o mână de ajutor. Fiecare persoană aflată în dificultate poate avea parte de consiliere, asistență medicală, reabilitare psihosocială, sprijin și mediere în relațiile cu familia și comunitatea.

 • Consultații psihiatrice

  Un medic psihiatru, pregătit conform ultimelor protocoale clinice naționale în domeniul sănătății mintale diagnostichează și oferă tratament pentru problemele de sănătate mintală.
 • Consultații psihologice

  Un psiholog competent, care deține certificări în domeniu, evaluează starea sănătății mintale, face psihodiagnostic, aplicând instrumente și metodologii de tratament psihologic bazate pe dovezi.
 • Intervenții psihosociale

  Acțiuni, metode și strategii de soluționare a dificultăților psihologice, sociale și medicale ale persoanei cu probleme de sănătate mintală prin intermediul echipei multidisciplinare (psihiatru, psiholog, asistent social, asistent medical) .
 • Tratament farmacologic

  Tratament prin medicamente, prescris de medicul psihiatru. La administrarea tratamentului farmacologic, e nevoie de acord informat din partea beneficiarului. Decizia de inițiere sau oprire a tratamentului se ia împreună cu beneficiarul.
 • Colaborare cu direcțiile și serviciile de asistență socială

  Colaborare cu direcțiile și serviciile de asistență socială este necesară pentru a oferi consiliere și soluții de rezolvare a problemelor de ordin social pe care le au unii beneficiari.
 • Activități ocupaționale în centrul de zi

  Beneficiarii pot participa la ședințe de educație în domeniul sănătății mintale, cercuri de creație artistică, cluburi de lectură și altele, oferite de Centrele Comunitare de Sănătate Mintală în măsura posibilităților logistice și a vocațiilor beneficiarilor.
 • Vizite la domiciliu cu specialiști din echipa centrului

  Sunt vizite efectuate de specialiști din echipa Centrului Comunitar de Sănătate Mintală la domiciliul beneficiarilor. La vizită participă minim doi specialiști, în dependență de necesități. Sunt efectuate pentru a spori asistența acordată, inclusiv în cazurile în care beneficiarul nu poate ajunge la centru din motive legate de starea sănătății, distanță, situație financiară precară, etc.
 • Grupuri de suport al beneficiarilor

  Constituie un serviciu aflat în dezvoltare și disponibil deocamdată în câteva centre comunitare de sănătate mintală. Un grup de beneficiari se întrunește conform unui program stabilit pentru a-și împărtăși experiența și a parcurge împreună calea spre recuperare.
 • Referiri la spitalele de psihiatrie

  În caz de necesitate, referirile sunt emise de medicul psihiatru din Centrul Comunitar de Sănătate Mintală, conform prevederilor legislației în vigoare.
 • Eliberare de certificate (port-armă, permis auto, etc)

  Certificatele sunt emise de specialiști sau comisii din CCSM dedicate acestei sarcini, conform prevederilor legislației în vigoare.

Vrei să ne întrebi ceva?

Înscrie-te la o consultație

Alege unul din serviciile disponibile la Centrul TARA (cele trei de mai jos).