Concursul de granturi „Comunitatea mea promovează sănătatea mintală”
Concursul de granturi „Comunitatea mea promovează sănătatea mintală”

(video) Care este diferența dintre anxietate și un atac de panică? În acest episod Biniște îți povestim despre fiecare dintre ele, motivele din care apar și modul în care poți să le diminuezi

Salutare și bine te-am găsit la Biniște! În acest episod, explicăm ce este anxietatea și atacul de panică, care sunt tipurile și specificul acestora. Totodată, astăzi îți spunem ce ai putea să faci în cazul în care tu sau cineva din jurul tău are aceste dificultăți. 

Anxietatea și atacurile de panică sunt niște fenomene psihice pe care creierul nostru le-a creat inițial în calitate de mecanisme de apărare necesare și utile pentru viața și securitatea noastră. Totuși, din mai multe motive, acestea se pot transforma în probleme patologice de sănătate mintală, care ne afectează mult viața socială, profesională și starea generală de bine.

Potrivit statisticilor internaționale, 30 % dintre oameni au avut un atac de panică cel puțin o dată în viață, iar anxietatea severă are șanse să atingă în egală măsură atât bărbați, cât și femei, copii sau vârstnici. 

Așadar, în acest episod vei afla:
# Ce este anxietatea și de unde provine;
# Ce tipuri de anxietate există;
# Ce este un atac de panică și de unde provine;
# Cum poți gestiona anxietatea;
# Ce să faci în cazul unui atac de panică.

Biniște apare în colaborare cu proiectul moldo-elvețian MENSANA – „Suport pentru reforma serviciilor de sănătate mintală în Moldova”. 

Autoare: Vitalina Simerețchii
Editor video: Ion Borșci
Ilustratoare: Mihaela Dreglea

Share:
CategoriiNoutăți

Înscrie-te la o consultație

Alege unul din serviciile disponibile la Centrul TARA (cele trei de mai jos).