Concursul de granturi „Comunitatea mea promovează sănătatea mintală”
Concursul de granturi „Comunitatea mea promovează sănătatea mintală”

Focus pe sănătatea mintală la expoziția Moldmedizin&Molddent

Timp de trei zile, sesiuni informaționale dedicate sănătății mintale și stării de bine vor fi susținute de experți în domeniu, profesori ai Catedrei sănătate mintală, psihologie medicală și psihoterapie ai Universtății „N. Testemițanu”.

În perioada 14 – 16 septembrie, la CIE Moldexpo, proiectul moldo-elvețian MENSANA*, în parteneriat cu  Societatea Psihiatrilor, Narcologilor, Psihoterapeuților și Narcologilor și alături de Catedra sănătate mintală, USMF „N. Testemițanu”, oferă tuturor doritorilor posibilitatea de a participa la o serie de prezentări educaționale. 

Pe data de 14 septembrie, începând cu ora 14.30, se va desfășura un eveniment dedicat persoanelor cu schizofrenie, familiilor și îngrjitorilor acestora. Vom prezenta ghidul „Sincer despre schizofrenie” și vom demonstra sfaturi practice, menite să îmbunătățească comunicarea și modul de viață în familiile unde locuiesc persoane cu acest diagnostic.

În contextul Zilei mondiale de prevenire a suicidului recent marcate, pe 15 septembrie, începând cu ora 13.30, ne concentrăm atenția asupra subiectului depresiei și al prevenirii suicidului, într-o altă sesiune informațională moderată de experții Universității de Medicină și Farmacie „N. Testemițanu”.

Iar sâmbătă, 16 septembrie, începând cu ora 09.30, invităm angajații și angajatorii la o prezentare dedicată sănătatății și bunăstării mintale la locul de muncă, dar și prevenirii sindromului de ardere profesională.

Programul dedicat sănătății mintale va avea loc în pavilionul 2, sala 2.

Accesul la evenimente este liber, conform formularului de înregistrare completat, în limita locurilor disponibile.

LINK FORMULAR: https://forms.gle/9d5Zw2XB7drQpWqg8

*Toate evenimentele proiectului MENSANA – „Suport pentru reforma serviciilor de sănătate mintală în Moldova” sunt posibile datorită susținerii Guvernului Elveției.

Share:
CategoriiNoutăți

Înscrie-te la o consultație

Alege unul din serviciile disponibile la Centrul TARA (cele trei de mai jos).